This forum is in READ-ONLY mode.
You can look around, but if you want to ask a new question, please use the new forum.
Today's Messages (OFF)  | Unanswered Messages (ON)

Forum: askeet
 Topic: Askeet tute broken link
Askeet tute broken link [message #42078] Thu, 20 December 2007 07:43
markchicobaby  is currently offline markchicobaby
Messages: 149
Registered: November 2007
Senior Member
From the day one page, (and from day 3 and day 5, probably from the other pages too)

http://www.symfony-project.org/askeet/1_0/1

The link to day two in the RHS navigation column is broken for some reason? Is there a small bug somewhere in the navigation?

 Topic: [resolved][day 1] - virtual host problem? page loads only once
[resolved][day 1] - virtual host problem? page loads only once [message #42519] Mon, 31 December 2007 00:21
bruiz08  is currently offline bruiz08
Messages: 2
Registered: November 2007
Junior Member
Hi,

When I run httpd -k restart (restart apache server), and goto http://askeet, the page shows correctly as it is suppose to but any subsequent refreshes or page loads leaves me with a white (and empty) page. If I restart the server again, I can get the page to load once again but thats it.

I am running linux with PHP 5.1.2 with symfony 1.0.10 installed via PEAR as the tutorial explains.

My virtual host in httpd.conf is setup just as the tutorial says:

<VirtualHost *:80>
  ServerName askeet
  DocumentRoot "/home/sfprojects/askeet/web"
  DirectoryIndex index.php
  Alias /sf /usr/local/lib/php/data/symfony/web/sf

  <Directory "/home/sfprojects/askeet/web">
   AllowOverride All
  </Directory>
</VirtualHost>

and my /etc/hosts is as says:
127.0.0.1         askeet


This is strange to me, if anyone has any ideas, I would really appreciate it! Rolling Eyes Thanks alot!

UPDATE:
- Figured out it was something I did and had nothing to do with symfony at all. I installed Zend Optimizer and this was causing the problem. As soon as I removed it, things were back to normal and symfony worked like a charm.


[Updated on: Mon, 31 December 2007 02:14]

 Topic: load_data.php/ Call to a member function getId() on a non-object
load_data.php/ Call to a member function getId() on a non-object [message #42548] Mon, 31 December 2007 18:54
toran  is currently offline toran
Messages: 16
Registered: February 2007
Junior Member
Hi erverybody,
can anybody post any information for my problem? My Problem is with load_data.php! I get following Error while
loading the data from fixture directory to database
Fatal error: Call to a member function getId() on a non-object in /.../lib/om/BaseUsr.php on line 1006

BaseUsr.php is with propel-build-model generated, without any change.
If I remove foreign key in schema.xml, than no problem. But I need the foreign key. Here the cutting of schema.xml:
<column name="company_id" type="integer" required="true" onDelete="setnull"/>
<foreign-key foreignTable="company">
<reference local="company_id" foreign="id" onDelete="setnull"/>
</foreign-key>

And here the codearea in BaseUsr.php:
public function setCompany($v)
{
if ($v === null) {
$this->setCompanyId(NULL);
} else {
$this->setCompanyId($v->getId());
}
$this->aCompany = $v;
}

I hope, somebody can help me. Otherwise I miss the New Year Mood.
Thanks in Advance

[Updated on: Mon, 31 December 2007 19:02]

 Topic: a l'aide au secours!
a l'aide au secours! [message #43095] Wed, 09 January 2008 14:25
pillso  is currently offline pillso
Messages: 1
Registered: January 2008
Location: france
Junior Member
qui peut m'installer gratuitement askeet?
j'y connait rien
cordialement
 Topic: [solved] day 12: problem with emails
[solved] day 12: problem with emails [message #43685] Fri, 18 January 2008 13:09
zielos  is currently offline zielos
Messages: 10
Registered: November 2007
Junior Member
Hi,
when I have done everything with the day twelve (emails) and clicked "Forgot your password?" it appair the first two lines of passwordRequestSuccess.php and it doesn't display a form requesting an email address?

Thank you so much for any help,
zielos

I had to add one line:
<?php echo use_helper('Validation');?>
at the beginning of passwordRequestSuccess.php file.

[Updated on: Mon, 21 January 2008 12:10]

 Topic: Day 19 - No cache file created
Day 19 - No cache file created [message #45728] Mon, 18 February 2008 13:00
Flashball  is currently offline Flashball
Messages: 127
Registered: January 2008
Location: France
Senior Member
Hello,

I've created a 'cache.yml' file for the 'popular_tags' action, like described in the askeet tutorial, but i've no cache file created in the 'cache/frontend/prod/template/askeet/popular_tags/' directory - in fact i dont even have this directory created, only a 'config' one.

For sure, I use the 'prod' config - not the 'dev' one - where the cache is normally used.

What can i have forgotten?
 Topic: Problem of installing askeet
Problem of installing askeet [message #46005] Thu, 21 February 2008 10:07
raymond  is currently offline raymond
Messages: 3
Registered: February 2008
Junior Member
I was using PEAR to install symfony and setup a project askeet on windows system. after installed all of items and open: http://askeet/frontend_dev.php/ however there are not displaying any pictures. Please give me a hand to solve this problem.

Thanks
 Topic: day4:should we create accessors?and how?
day4:should we create accessors?and how? [message #46235] Sun, 24 February 2008 15:34
yaziderman  is currently offline yaziderman
Messages: 18
Registered: February 2008
Location: palestine,jordan
Junior Member

HI ALL,
the purpose of day 4 is to personalize the application and add some helpful functionality, any way i discovered that we need to create the accessors our selves (which is not mentioned in the course),
my question is when we create an accessor(get or set), should it's access be to the database or to a variable declared previously in the class(Base***.php), in others words, is there any technique to charge the objects variables from the data base or that is the role of accessors.
thank you

[Updated on: Thu, 28 February 2008 11:02]

 Topic: throw new PropelException("No connection params set for " . $name);
throw new PropelException("No connection params set for " . $name); [message #47065] Tue, 04 March 2008 23:24
sonius  is currently offline sonius
Messages: 1
Registered: December 2007
Junior Member
I hope this helps someone else

I was getting this error:

$dsn = isset(self::$configuration['datasources'][$name]['connection ']) ? self::$configuration['datasources'][$name]['connection'] : null;

if ($dsn === null) {
throw new PropelException("No connection params set for " . $name);
}


For the life of me , I couldn't find the problem. My database.yml file was indented correctly with the right syntax, my propel was inserting the sql no worries.
then I noticed that the 'use_database' setting in the settings.yml was set to off.

use_database: off # Enable database manager. Set to off if you don't use a database.

Another developer had turned this feature 'off' to increase performance.

All documentation for this error seems to direct you to check your dsn settings. Check the use_database setting first and possibly save your self a lot of time...






 Topic: [solved] - Day2: propel-build-model keep lib/model empty
[solved] - Day2: propel-build-model keep lib/model empty [message #47351] Sat, 08 March 2008 01:39
jcma  is currently offline jcma
Messages: 1
Registered: March 2008
Location: Montreal
Junior Member
Hi everyone,

I'm a new beginner with symfony. I'm following the askeet application.
I've got a problem and I don't find any answer on the forum.

The "propel-build-model" just generate a "generated-schema-transformed.xml" in "askeet\config" directorie and that's all.
I was expecting for code generation in the "lib/model/om" but nothing. The "om" directory is also not generated.

I'm using symfony version 1.0.11.; PHP version is 5.1.6

Please help me !!!
Thanks.

==> RESOLVE
I resolved my problem.
I'm really a newer in Symfony.
I was using a "schema.yml" file instead of a "schema.xml" file before lauching the "propel-build-model". And everything seems to be OK now.
However, I don't understand the difference between this 2 kinds of file. The possibilitie to switch for one to the other. But it's an other problem.
This ticket is closed.

[Updated on: Sat, 08 March 2008 13:44]

 Topic: cache file paths differ with controllers
cache file paths differ with controllers [message #47387] Sun, 09 March 2008 10:26
schav  is currently offline schav
Messages: 38
Registered: July 2007
Member
Hi all,

Am manually clearing out cache for my webapp from code.

Am using sfToolkit::clearGlob() to clear cache files out with use of the wildcard asterisk '*'.

This works, but I've noticed that the cache file paths created by Symfony differ when using production vs a custom-defined controller.

For instance,

Cache file path for production looks like:

trunk/cache/frontend/prod/template/mysite_com/all/myobject


Cache file path for my controller (customcontroller.php) ends up:

 trunk/cache/frontend/devwithcache/template/mysite_com/all/cu stomcontroller.php/myobject



So, basically calling something like
sfToolkit::clearGlob('trunk/cache/frontend/*/template/*/all/ */myobject/' . $comp_datehash . '/*' );  


doesn't clear anything in production (works for other environments with my customcontroller), because in production there is one less subdirectory.

For now, I am just manually making an additional clearGlob() call to get around this.

Is this supposed to be like this, or is my additional controller environment not configured correctly?

Thanks in advance!

[Updated on: Sun, 09 March 2008 10:28]

 Topic: Day 15: Test with askeet ... pass to lime?
Day 15: Test with askeet ... pass to lime? [message #47663] Wed, 12 March 2008 15:24
eMerzh  is currently offline eMerzh
Messages: 3
Registered: March 2008
Junior Member
Hello,

I'm reading the askeet documentation and trying to do test with like in the doc, but it use Simple test...and now symfony use Lime... someone as a link to a version of this tests with lime?

Thanks
 Topic: Implementing the whole askeet blog with smarty instead
Implementing the whole askeet blog with smarty instead [message #48337] Sun, 23 March 2008 20:18
cafegamer  is currently offline cafegamer
Messages: 1
Registered: March 2008
Location: bolivia
Junior Member
Hi,

Since there is a smarty plugin, i was wondering if it does exist a whole implementation of the askeet blog in the doc using smarty. or any project examples using smarty because i want to learn symfony using smarty. Thank you in advance for your comments.

cafe.
 Topic: Stripped title for several same title
Stripped title for several same title [message #48528] Wed, 26 March 2008 10:19
Flashball  is currently offline Flashball
Messages: 127
Registered: January 2008
Location: France
Senior Member
Hi,

I've just tested yesterday the final Askeet project to see how the app resolves the problem of 2 differents questions with the same title. The answer is simple: askeet doesn't solve the problem, you can't never see the detail of the second question - the stripped title is used to retrieve the record and it's always the first one which is found!

How to solve this problem? have I to put some number after the stripped title (my-question-1, my-question-2, etc.) in case of similar titles?

Thanx
 Topic: Recent Answers does not list answers from anonymous
Recent Answers does not list answers from anonymous [message #51652] Fri, 09 May 2008 05:45
mchau  is currently offline mchau
Messages: 5
Registered: April 2008
Junior Member
Is there a way to get Recent Answers to also grab answers entered by anonymous users?
 Topic: Day 4: Uncaught exception on load_data.php
Day 4: Uncaught exception on load_data.php [message #53566] Thu, 05 June 2008 23:46
Jeroen Hauser  is currently offline Jeroen Hauser
Messages: 34
Registered: June 2008
Location: The Netherlands
Member
Ok peoples, I get some strange error here. I followed all tutorial instructions, but still I get an "Uncaught Exception" when I try to update my test data. ( http://www.symfony-project.org/askeet/1_0/en/4#Add%20some%20 new%20test%20data)

This is the error message:
"Uncaught exception 'sfException' with message 'Unable to find path for class "'UserPeer".'"

Since I just started working with Symfony and this tutorial is my first project ever, I have no idea where to look for debugging. Please help me?
 Topic: Day 4 : PHP fatal error,uncaught exception, mysql not loaded
Day 4 : PHP fatal error,uncaught exception, mysql not loaded [message #53994] Fri, 13 June 2008 06:50
bindu
Messages: 5
Registered: June 2008
Junior Member
Getting error with php load_data.php. It shows PHP fatal error:uncaught 'PropelException' exception, mysql not loaded.

Checked phpinfo(). Mysql is loaded. Located the php.ini location,

extension is uncommented. For eg:
extension=php_ming.dll
;extension=php_msql.dll
extension=php_mssql.dll
extension=php_mysql.dll
extension=php_mysqli.dll
;extension=php_netools.dll.

Also extension_dir = "C:\xampp\php\ext\" is correct.

Still i am getting the fatal error. What should i do?
 Topic: Forgot password?
Forgot password? [message #54303] Wed, 18 June 2008 07:54
ASDS  is currently offline ASDS
Messages: 29
Registered: June 2008
Location: San Diego, CA
Junior Member
Hi everyone,

I am in Day12 of askeet tutorial. At the end of tutorial it says I should launch import_data.php. I have not found it anywhere and my Forgot Password part it is not working, i get a default symfony not-Found page when I hot Forgot your Password".

Any help appreciate it.

Thanks,
ASDS
 Topic: pear config-show
pear config-show [message #54549] Sat, 21 June 2008 14:38
datarater  is currently offline datarater
Messages: 27
Registered: June 2008
Junior Member
I've created this post over on the Installation forum and I'm not getting any assistance so figured I'd post a link to it from here.

My configration is one laptop running Ubuntu with Symfony and another laptop running Windows.

Basic problem is it doesn't return the Symfony directory even though i can view the Symfony installation page over on my windows laptop browser.

http://www.symfony-project.org/forum/index.php/t/13616/

Any ideas?
 Topic: Day 4 : problem after adding fields as shown in tutorial
Day 4 : problem after adding fields as shown in tutorial [message #56220] Tue, 15 July 2008 12:05
vineetdaniel  is currently offline vineetdaniel
Messages: 11
Registered: July 2008
Location: india
Junior Member
hi all
after adding two fields relevancy_up and relevancy_down by following the procedure in the tutorial. I am getting this error

[PropelException]
[wrapped: Could not execute query [Native Error: Unknown column 'ask_answer.RELEVANCY_UP' in 'field list'] [User Info: SELECT ask_answer.ID, ask_answer.QUESTION_ID, ask_answer.USER_ID, ask_answer.BODY, ask_answer.RELEVANCY_UP, ask_answer.RELEVANCY_DOWN, ask_answer.CREATED_AT FROM ask_answer WHERE ask_answer.QUESTION_ID=2]]

I have checked db, .yml and xml file they all have both the field names then why is it showing the error. any clues?????

 Topic: day 3 Uncaught exception 'PropelException'
day 3 Uncaught exception 'PropelException' [message #56283] Wed, 16 July 2008 09:29
hillmen  is currently offline hillmen
Messages: 2
Registered: June 2008
Junior Member
hi,

My problem is when I run load_data.php it gets this message:

PropelException: No connection params set for propel in D:\ServerCore\PHP5\PEAR\symfony\vendor\propel\Propel.php on line 476

Call Stack:
0.0006 62344 1. {main}() D:\ServerDomain\ask\batch\load_data.php:0
1.7031 2818680 2. sfPropelData->loadData() D:\ServerDomain\ask\batch\load_data.php:15
1.7861 3190728 3. Propel::getConnection() D:\ServerCore\PHP5\PEAR\symfony\addon\propel\sfPropelData.cl ass.php:41

PHP Fatal error: Uncaught exception 'PropelException' with message 'No connection params set for propel' in D:\ServerCore\PHP5\PEAR\symfony\vendor\propel\Propel.php:476
Stack trace:
#0 D:\ServerCore\PHP5\PEAR\symfony\addon\propel\sfPropelData.cl ass.php(41): Propel::getConnection('propel')
#1 D:\ServerDomain\ask\batch\load_data.php(15): sfPropelData->loadData('D:\ServerDomain...')
#2 {main}
thrown in D:\ServerCore\PHP5\PEAR\symfony\vendor\propel\Propel.php on line 476

the load_data.php is:
<?php

define('SF_ROOT_DIR', realpath(dirname(__FILE__).'/..'));
define('SF_APP', 'frontend');
define('SF_ENVIRONMENT', 'dev');
define('SF_DEBUG', true);

require_once(SF_ROOT_DIR.DIRECTORY_SEPARATOR.'apps'.DIRECTOR Y_SEPARATOR.SF_APP.DIRECTORY_SEPARATOR.'config'.DIRECTORY_SE PARATOR.'config.php');

// initialize database manager
$databaseManager = new sfDatabaseManager();
$databaseManager->initialize();

$data = new sfPropelData();
$data-> loadData(sfConfig::get('sf_data_dir').DIRECTORY_SEPARATOR.'f ixtures');

?>

the propel.ini is:
propel.targetPackage = lib.model
propel.packageObjectModel = true
propel.project = ask
propel.database = mysql
propel.database.createUrl = mysql://vinkoo:vinkoo@localhost/
propel.database.url = mysql://vinkoo:vinkoo@localhost/ask

propel.addGenericAccessors = true
propel.addGenericMutators = true
propel.addTimeStamp = false

propel.schema.validate = false

; directories
propel.home = .
propel.output.dir = D:\ServerDomain\ask
propel.schema.dir = ${propel.output.dir}/config
propel.conf.dir = ${propel.output.dir}/config
propel.phpconf.dir = ${propel.output.dir}/config
propel.sql.dir = ${propel.output.dir}/data/sql
propel.runtime.conf.file = runtime-conf.xml
propel.php.dir = ${propel.output.dir}
propel.default.schema.basename = schema
propel.datadump.mapper.from = *schema.xml
propel.datadump.mapper.to = *data.xml

; builder settings
propel.builder.peer.class = addon.propel.builder.SfPeerBuilder
propel.builder.object.class = addon.propel.builder.SfObjectBuilder

propel.builder.objectstub.class = addon.propel.builder.SfExtensionObjectBuilder
propel.builder.peerstub.class = addon.propel.builder.SfExtensionPeerBuilder
propel.builder.objectmultiextend.class = addon.propel.builder.SfMultiExtendObjectBuilder
propel.builder.mapbuilder.class = addon.propel.builder.SfMapBuilderBuilder
propel.builder.interface.class = propel.engine.builder.om.php5.PHP5InterfaceBuilder
propel.builder.node.class = propel.engine.builder.om.php5.PHP5NodeBuilder
propel.builder.nodepeer.class = propel.engine.builder.om.php5.PHP5NodePeerBuilder
propel.builder.nodestub.class = propel.engine.builder.om.php5.PHP5ExtensionNodeBuilder
propel.builder.nodepeerstub.class = propel.engine.builder.om.php5.PHP5ExtensionNodePeerBuilder

propel.builder.addIncludes = false
propel.builder.addComments = false

propel.builder.addBehaviors = false

propel.mysql.tableType = InnoDB

the database.yml is:
all:
propel:
class: sfPropelDatabase
param:
phptype: mysql
database: ask
host: localhost
username: root
password: root
datasource: ask

can anyone help me~~~ thank you
 Topic: Day - 4 another problem - urgent (solved)
Day - 4 another problem - urgent (solved) [message #56295] Wed, 16 July 2008 11:25
vineetdaniel  is currently offline vineetdaniel
Messages: 11
Registered: July 2008
Location: india
Junior Member
Dear all

earlier form_tags() was throwing error i changed it to normal html <form .....> tag but now this error is coming up.Please help.

[sfError404Exception]
Empty module and/or action after parsing the URL "/user/loginSuccess.php" (/).
stack trace

* at ()
in SF_SYMFONY_LIB_DIR\controller\sfFrontWebController.class.php line 49 ...
46.
47. if (empty($moduleName) || empty($actionName))
48. {
49. throw new sfError404Exception(sprintf('Empty module and/or action after parsing the URL "%s" (%s/%s).', $request->getPathInfo(), $moduleName, $actionName));
50. }
51.
52. // make the first request
* at sfFrontWebController->dispatch()
in SF_SYMFONY_LIB_DIR\util\sfContext.class.php line 164 ...
161. */
162. public function dispatch()
163. {
164. $this->getController()->dispatch();
165. }
166.
167. /**
* at sfContext->dispatch()
in SF_ROOT_DIR\web\frontend_dev.php line 12 ...


solution:
as i was not using from_tags() i was referring to action part as - either login.php or loginSuccess.php due to which it was throwing error. Then is used just 'login' and it worked so the morale of the error is dont give extensions 'symfony' is intelligent enough to do that .....

[Updated on: Wed, 16 July 2008 11:35]

 Topic: problem with day17 api
problem with day17 api [message #56408] Thu, 17 July 2008 18:03
ani_021  is currently offline ani_021
Messages: 3
Registered: July 2008
Junior Member
if i give this url
http://askeet/frontend_dev.php/api/question/what-shall-i-do- tonight-with-my-girlfriend

i m getting errors
like
at ()
in SF_SYMFONY_LIB_DIR\view\sfView.class.php line 463 ...

if (!is_readable($template))
{
// the template isn't readable
throw new sfRenderException(sprintf('The template "%s" does not exist in: %s', $template, $this->directory));
}

// check to see if this is a decorator templateat sfView->preRenderCheck()in SF_SYMFONY_LIB_DIR\view\sfPHPView.class.php line 247 ... if ($retval === null)
{
// execute pre-render check
$this->preRenderCheck();

// render template file
$template = $this->getDirectory().'/'.$this->getTemplate();

with a title template ../questionArray.php
in the http://askeet/frontend_dev.php/question/api/....


if u ve an idea pls mail me as soon as possible. Embarassed Embarassed
 Topic: day17
day17 [message #56409] Thu, 17 July 2008 18:18
ani_021  is currently offline ani_021
Messages: 3
Registered: July 2008
Junior Member
where should i place this set of xml code which s apparing at the begining Confused Confused



<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>

<rsp stat="ok" version="1.0">
<question href=" http://www.askeet.com/question/what-shall-i-do-tonight-with- my-girlfriend" time="2005-11-21T21:19:18Z" >
<title>What shall I do tonight with my girlfriend?</title>
<tags>
<tag>activities</tag>
<tag>relatives</tag>
<tag>girl</tag>
<tags>
<answers>
<answer relevancy="50" time="2005-11-22T12:21:53Z">You can try to read her poetry. Chicks love that kind of things.</answer>
<answer relevancy="0" time="2005-11-22T15:45:03Z">Don't bring her to a doughnuts shop. Ever. Girls don't like to be seen eating with their fingers - although it's nice.</answer>
</answers>
</question>
</rsp>
 Topic: day17 api
icon9.gif  day17 api [message #56458] Fri, 18 July 2008 12:07
ani_021  is currently offline ani_021
Messages: 3
Registered: July 2008
Junior Member
the first part of api always waits with lot of problem
if i enter the url
http://askeet/frontend_dev.php/api/question/what-shall-i-do- tonight-with-my-girlfriend
or
http://askeet/api/question/what-shall-i-do-tonight-with-my-g irlfriend
i m getting this on my page.
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
- <rsp stat="fail" version="1.0">
<err code="1" msg="login failed" />
</rsp>

what should i do to correct this
where is th correct version of the tutorial.
??
 Topic: Another askeet problem
Another askeet problem [message #57568] Fri, 01 August 2008 15:18
nemes1s  is currently offline nemes1s
Messages: 8
Registered: August 2008
Location: Ukraine
Junior Member

Hello everyone.
I'm stuck on day 17. In manual it was strongly recommended to update my version of askeet documents from the repository. I did that. Now, nothing is working... Does anybody have working askeet doc's for 17th day or higher?
Thanks for your attention.

P.S. There is a great variaty of mistakes, so I won't describe them here... It would take pretty much time even to read them.
 Topic: Day 10 - Undefined variable: answer_pager in _answer.php
Day 10 - Undefined variable: answer_pager in _answer.php [message #57620] Fri, 01 August 2008 21:51
dnovo  is currently offline dnovo
Messages: 3
Registered: May 2008
Junior Member
ubuntu 8.04
symfony 1.0

In the askeet tutorial in day 10 when it says:
Add the AJAX form
Change the end of the modules/question/templates/showSuccess.php template by:


...    
<div id="answers">
<?php foreach ($question->getAnswers() as $answer): ?>
  <div class="answer">
  <?php include_partial('answer/answer', array('answer' => $answer)) ?>
  </div>
<?php endforeach; ?>
....


I have the error: Notice: Undefined variable: answer_pager in /home/sfprojects/askeet/apps/frontend/modules/answer/templat es/_answer.php on line 4

here's _answer.php:

<?php use_helper('Text', 'Global', 'Date') ?>

<div id="answers">
<?php foreach ($answer_pager as $answer): ?>
  <div class="answer">
    <h2><?php echo link_to($answer->getQuestion()->getTitle(), 'question/show?stripped_title='.$answer->getQuestion()->getStrippedTitle()) ?></h2>
    <?php echo count($answer->getRelevancys()) ?> points
    posted by <?php echo link_to($answer->getUser(), 'user/show?id='.$answer->getUser()->getId()) ?> 
    on <?php echo format_date($answer->getCreatedAt(), 'p') ?>
    <div>
      <?php echo $answer->getBody() ?>
    </div>
  </div>
<?php endforeach ?>
</div>        
 
<div id="question_pager">
  <?php echo pager_navigation($answer_pager, 'answer/recent') ?>
</div>


I followed the tutorial step by step
I did it twice and get the same result.

thanks for your help and sorry about my english



 Topic: Symfony 1.1.0 conversion for Askeet?
icon3.gif  Symfony 1.1.0 conversion for Askeet? [message #57630] Sat, 02 August 2008 00:51
Notorious  is currently offline Notorious
Messages: 147
Registered: March 2007
Senior Member
I don't know if such a thing is planned already, but how about making another learning/tutorial like application for symfony 1.1.0?

It could be a remake of Askeet, or maybe something that touched most of the new features of symfony 1.1. Maybe it's possible for the community to make such a thing. It would be good to attract more developers to symfony.

I'd make such a thing if I had a full view on symfony, but unfortunately I don't have that yet.

If you have any suggestions or remarks, feel free to mention them.
 Topic: Problem day 20
Problem day 20 [message #57940] Tue, 05 August 2008 16:10
nemes1s  is currently offline nemes1s
Messages: 8
Registered: August 2008
Location: Ukraine
Junior Member

Fatal error: Call to undefined method User::getIsModerator() in E:\Projects\sfprojects\askeet\apps\frontend\lib\myUser.class .php on line 35

I know that somewhere there has to be this method. But where it has to be?? I have no idea.
Need help Wink

Thanks.
 Topic: I'm a bit confused.
I'm a bit confused. [message #61276] Thu, 18 September 2008 18:34
jrsmith  is currently offline jrsmith
Messages: 1
Registered: September 2008
Junior Member
First let me say that, for what it is, askeet is pretty impressive.

Now, my confusion lies in finding the most up-to-date version of the codebase. I assumed that the svn repository was the best place to get the current code, but in the course of trying to fix a bug I was encountering, I found this thread:

http://www.symfony-project.org/forum/index.php/m/53984/?srch =executeDelete()#msg_53984

Which seems to include a version of actions.class.php from askeet/apps/frontend/modules/questions/actions that is almost a year newer than the one I got from the svn.

I've been poking around in here all morning and I can't seem to figure out if the svn can be trusted, or if the most recent version in trunk is actually the most recent, or if I should be using these "day" compilations that people are posting, or if there's another source for the code that I've completely missed.

Can anyone say, definitively, where the most recent code lives?
 Topic: Day 1 : no image
Day 1 : no image [message #61348] Fri, 19 September 2008 16:44
aktos  is currently offline aktos
Messages: 9
Registered: July 2008
Junior Member
I open a new post because the problem is different :

I have no image on my page and it is writen
This project uses the symfony libraries. If you see no image in this page, you may need to configure your web server so that it gains access to the symfony_data/web/sf/ directory.

What does that means exactly.

I already tryed to install symfony withou pear and I have a nice page but today, NO !


ubuntu 8.04
Try symfony
 Topic: 1.0.16 "No connection params set for propel"
icon4.gif  1.0.16 "No connection params set for propel" [message #61361] Fri, 19 September 2008 17:50
cokacola  is currently offline cokacola
Messages: 34
Registered: March 2006
Location: Paris, FRANCE
Member

http://www.symfony-project.org/forum/index.php/m/61446/

[Updated on: Sun, 21 September 2008 22:09]

 Topic: 11th day feed tutorial
11th day feed tutorial [message #61781] Wed, 24 September 2008 23:07
tarun  is currently offline tarun
Messages: 7
Registered: June 2008
Location: Ludhiana
Junior Member
Hi guys,
Well i successfully created the feed and is working fine. but i have a question regarding the description of every question in feed. Why symfony it considering "body" column to show the description and why not "html_body".
How can i force symfony to use "html_body" as a description of each question.





sorry i think, i asked my question before i read the complete article of 11th day. i got answer. Thanks

[Updated on: Wed, 24 September 2008 23:09]


Regards,
Tarun Kumar,
http://www.izap.in
 Topic: Identical question names cause problem for navigation
Identical question names cause problem for navigation [message #62478] Mon, 06 October 2008 23:47
sansan  is currently offline sansan
Messages: 1
Registered: October 2008
Location: Latvia
Junior Member
Hi!

Just for interest I decided to try out what happens if I enter 2 or more questions with identical topics.

e.g. Question title: What to do; and another question with title What to do;

Both get the same links: http://askeet.com/question/what-to-do and http://askeet.com/question/what-to-do

Thus when i try to navigate to the question using the url, it is possible to open only the first one.
This is kinda bug that shouldn't exist in an application since users could possibly enter two identical topics..

Since currently i'm trying to desing my own site using symfony, i wanted to know if you all knew about this bug and is there a way to solve it (basicy the app should check if such unique title exists, and if it does exist it should create slightly different link to it..)

However, in the 24 day tutorial i couln't find a solution to this problem.

Thanks in advance,

Tom
 Topic: [tuto Askeet] Légère confusion dans la partie 4
[tuto Askeet] Légère confusion dans la partie 4 [message #68431] Tue, 23 December 2008 00:39
mysterty  is currently offline mysterty
Messages: 10
Registered: November 2008
Junior Member
Bonjour,

Je suis en train de me former à symfony 1.0 (oui j'ai une bonne raison pour pas commencer directement sur 1.2 ^^), et j'ai buté 2 jour sur http://www.symfony-project.org/askeet/1_0/fr/4la partie 4 du tutoriel askeet à ce passage :

Quote:

Ajouter un champ dans le modèle objet de User

Allez y sans crainte et modifiez le modèle de données askeet/config/schema.xml en ajoutant à la table ask_question:

<column name="interested_users" type="integer" default="0" />



Dans le titre, vous parlez de "l'objet User", et ensuite vous dîtes de modifier la table "ask_question"... certes, il suffit de faire attention et de lire attentivement, mais quand même si comme moi on fait ça un peut vite, et bien comme moi on ne lit pas la phrase jusqu'au bout et on comprend que ce qu'il faut modifier, c'est la table ask_user car le titre parle en gros de l'objet user et on perd 2 jour dessus à pas comprendre ce qui plante... Crying or Very Sad

Bref, finalement je comprends pas pourquoi ce titre ? est-ce une erreur ? et sinon pouvez-vous m'expliquer ce que vous entendez par "l'objet User" ? Confused

voilà, à part ça le tuto est nickel pour l'instant et je le continue avec plaisir Smile


Ils ne savaient pas que c'était impossible, alors ils l'ont fait !
 Topic: Problem with method Answer::getRelevancyUp() on askeet Day 4
Problem with method Answer::getRelevancyUp() on askeet Day 4 [message #77243] Wed, 22 April 2009 17:36
Lemahdois  is currently offline Lemahdois
Messages: 2
Registered: April 2009
Location: Tunisia
Junior Member

Hello i'm beginner in symfony, i'm get to the 4th day and now i have a problem which is not letting me to continue.
in fact after modifying my yml file schema.yml as described down,
propel:
  _attributes:   { noXsd: false, defaultIdMethod: none, package: lib.model }
 
  ask_question:
    _attributes: { phpName: Question, idMethod: native }
    id:          { type: integer, required: true, primaryKey: true, autoIncrement: true }
    user_id:     { type: integer, foreignTable: ask_user, foreignReference: id }
    title:       { type: longvarchar }
    body:        { type: longvarchar }
    interested_users:        { type: integer }
    created_at:  ~
    updated_at:  ~
 
  ask_answer:
    _attributes: { phpName: Answer, idMethod: native }
    id:          { type: integer, required: true, primaryKey: true, autoIncrement: true }
    question_id: { type: integer, foreignTable: ask_question, foreignReference: id }
    user_id:     { type: integer, foreignTable: ask_user, foreignReference: id }
    body:        { type: longvarchar }
    created_at:  ~
 
  ask_user:
    _attributes: { phpName: User, idMethod: native }
    id:          { type: integer, required: true, primaryKey: true, autoIncrement: true }
    nickname:    { type: varchar(50), required: true, index: true }
    first_name:  varchar(100)
    last_name:   varchar(100)
    created_at:  ~
 
  ask_interest:
    _attributes: { phpName: Interest, idMethod: native }
    question_id: { type: integer, foreignTable: ask_question, foreignReference: id, primaryKey: true }
    user_id:     { type: integer, foreignTable: ask_user, foreignReference: id, primaryKey: true }
    created_at:  ~
 
  ask_relevancy:
    _attributes: { phpName: Relevancy, idMethod: native }
    answer_id:   { type: integer, foreignTable: ask_answer, foreignReference: id, primaryKey: true }
    user_id:     { type: integer, foreignTable: ask_user, foreignReference: id, primaryKey: true }
    relevancy_up: { type: integer }
    relevancy_down: { type: integer }
    score:       { type: integer }
    created_at:  ~
    



adding the function save in class Relevancy and adding the two functions getRelevancyUpPercent() and getRelevancyDownPercent()
to the class answer
I added also some test values to the file test_data.yml as described here:
User:
  anonymous:
    nickname:   anonymous
    first_name: Anonymous
    last_name:  Coward

  fabien:
    nickname:   fabpot
    first_name: Fabien
    last_name:  Potencier

  francois:
    nickname:   francoisz
    first_name: François
    last_name:  Zaninotto

Question:
  q1:
    title: What shall I do tonight with my girlfriend?
    user_id: fabien
    body:  |
      We shall meet in front of the Dunkin'Donuts before dinner, 
      and I haven't the slightest idea of what I can do with her. 
      She's not interested in programming, space opera movies nor insects.
      She's kinda cute, so I really need to find something 
      that will keep her to my side for another evening.

  q2:
    title: What can I offer to my step mother?
    user_id: anonymous
    body:  |
      My stepmother has everything a stepmother is usually offered
      (watch, vacuum cleaner, earrings, del.icio.us account). 
      Her birthday comes next week, I am broke, and I know that 
      if I don't offer her something sweet, my girlfriend 
      won't look at me in the eyes for another month.

  q3:
    title: How can I generate traffic to my blog?
    user_id: francois
    body:  |
      I have a very swell blog that talks 
      about my class and mates and pets and favorite movies.

Interest:
  i1: { user_id: fabien, question_id: q1 }
  i2: { user_id: francois, question_id: q1 }
  i3: { user_id: francois, question_id: q2 }
  i4: { user_id: fabien, question_id: q2 }
Answer:
  a1_q1:
    question_id: q1
    user_id:     francois
    body:        |
      You can try to read her poetry. Chicks love that kind of things.

  a2_q1:
    question_id: q1
    user_id:     fabien
    body:        |
      Don't bring her to a donuts shop. Ever. Girls don't like to be
      seen eating with their fingers - although it's nice. 

  a3_q2:
    question_id: q2
    user_id:     fabien
    body:        |
      The answer is in the question: buy her a step, so she can 
      get some exercise and be grateful for the weight she will
      lose.

  a4_q3:
    question_id: q3
    user_id:     fabien
    body:        |
      Build it with symfony - and people will love it.
Relevancy:
  rel1:
    answer_id: a1_q1
    user_id:   fabien
    score:     1

  rel2:
    answer_id: a1_q1
    user_id:   francois
    score:     -1
      


I rebuild the model ,and sql but the problem is that i don't have the function getRelevancyUp() in BaseAnswer.php and that's what is generating the bug Fatal error: Call to undefined method Answer::getRelevancyUp() in /var/www/sfprojects/askeet/lib/model/Answer.php on line 14
did someoone can tell me why i'm not getting the new methods of the answer class when regenerating the model?
Forum: Javascript plugins
 Topic: sfExtjs2Plugin sample site down?
sfExtjs2Plugin sample site down? [message #54828] Wed, 25 June 2008 18:25
blizzard-media  is currently offline blizzard-media
Messages: 62
Registered: May 2006
Member
Anybody have any idea what happened to the sample site: http://backoffice.kaffill.de/ext2/ext2?


We provide Symfony hosting:
http://www.blizzard-media.com/
 Topic: jquery don't work on content generated by module
jquery don't work on content generated by module [message #56074] Mon, 14 July 2008 08:38
mazur  is currently offline mazur
Messages: 57
Registered: March 2008
Member
hello,
i have problem with this plugin because when i use for example sth like this:
<?php echo jq_javascript_tag("$('a:even').css('color','red')")

it only strip link in layout, but not link witch are generated from action.
can smn help me pls

[Updated on: Mon, 14 July 2008 09:39]

 Topic: rewriting template to symfony (jquery, imagebox effect integration)
rewriting template to symfony (jquery, imagebox effect integration) [message #57225] Tue, 29 July 2008 10:04
chainas  is currently offline chainas
Messages: 109
Registered: March 2008
Location: Lithuania
Senior Member
Hello,

I am trying update my app with jquery effects, like imagebox effect on my image gallery. I have simple question. How to rewrite such html code to symfony code.

<a href="bw1.jpg" title="Moon eclipse" rel="imagebox-bw"><img src="th_bw1.jpg" /></a>

i tried:

<?php echo link_to(image_tag('th_bw1.jpg'),'bw1.jpg','rel=imagebox-bw') ?>

But it doesn't work....

Any ideas?

[Updated on: Tue, 29 July 2008 10:06]

 Topic: which dojo plugin?
icon5.gif  which dojo plugin? [message #57354] Wed, 30 July 2008 18:40
drzen  is currently offline drzen
Messages: 21
Registered: March 2008
Location: Pordenone - Italy
Junior Member

Vote your dojo plugin[ 2 vote(s) ]
1.sfUnobstrusiveDojo 1 / 50%
2.dgDojo 1 / 50%
3.sfDojo 0 / 0%

Hi,

what is the best dojo plugin to integrate into symfony?
I'm looking to sfUnobstrusiveDojo... what is your opinion?

Thanks in advance.
v.

[Updated on: Wed, 30 July 2008 18:44]

Pages (169): [ «  <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  >  »]

powered by FUDforum - copyright ©2001-2004 FUD Forum Bulletin Board Software