This forum is in READ-ONLY mode.
You can look around, but if you want to ask a new question, please use the new forum.
Home » legacy support » symfony 1.1 » sfDoctrineGuardPlugin and php5.1.6
sfDoctrineGuardPlugin and php5.1.6 [message #103169] Wed, 28 July 2010 11:30 Go to next message
Atagyz  is currently offline Atagyz
Messages: 2
Registered: July 2010
Junior Member
Hi everybody,

i'm facing a strange problem since few days.

i'm working on an application on symfony 1.1, working with php 5.1.6. On my dev environment, i'm on php 5.2.x and everything works fine.

But when I try the app on production environment, with php 5.1.6, I have some problem on sfGuard signin : apache crashes !

With some time of debug, I found that in sfGuardPlugin signin methode (/lib/user/sfGuardSecurityUser.php), if I comment the addCredential line (74) OR the $user->save() line (78), I don't have this problem anymore.

Someone have already has this problem ?

Thx for your attention.



Re: sfDoctrineGuardPlugin and php5.1.6 [message #103172 is a reply to message #103169 ] Wed, 28 July 2010 11:34 Go to previous messageGo to next message
halfer  is currently offline halfer
Messages: 9535
Registered: January 2006
Location: West Midlands, UK
Faithful Member
I strongly recommend upgrading your version of PHP. It is said that the 5.x series only became stable from 5.2.x onwards, and 5.1.6 really is quite outdated now.

If you are using 5.1.6 because you're using Red Hat, upgrade it anyway. We're doing this, and have bumped PHP up to 5.2.11 with very little fuss.


Remember Palestine
Re: sfDoctrineGuardPlugin and php5.1.6 [message #103175 is a reply to message #103169 ] Wed, 28 July 2010 11:43 Go to previous messageGo to next message
Atagyz  is currently offline Atagyz
Messages: 2
Registered: July 2010
Junior Member
I'm totaly agree with that ^^

But unfortunatly, we don't have the choice, we don't have the hand on the production server and administrators do not want to make any upgrade of php ... =/
Re: sfDoctrineGuardPlugin and php5.1.6 [message #103180 is a reply to message #103169 ] Wed, 28 July 2010 12:27 Go to previous message
halfer  is currently offline halfer
Messages: 9535
Registered: January 2006
Location: West Midlands, UK
Faithful Member
If it's a hosting company, then change your host. Or, if it's a dedicated server in your IT department, this is an internal political problem rather than a technical one.

I believe 5.1.6 was the official minimum version for 1.0 (not sure about 1.1 or 1.2) but I wouldn't use it now. We ran it on Windows for a while, but felt we had more confidence in the stack when we went to 5.2.4, even on Windows.

If you really must make do with 5.1.6 (and again I don't recommend it) then install it in your dev environment, and see if you can reproduce the problem. You might find switching from your current MPM to another solves the problem (i.e. Apache 2 Handler, FastCGI, fcgid, etc).

Obviously if you want detailed help, you'll need to provide details of your live environment.


Remember Palestine
Previous Topic:sfWebBrowser and sfCurlAdapter redirection support
Goto Forum:
  

powered by FUDforum - copyright ©2001-2004 FUD Forum Bulletin Board Software